sobota 22. října 2016

Falešné tiramisu

Znáte takový ten pocit, když chcete něco upéct nebo připravit, ale nemáte doma dostatek surovin na potřebný recept a nechce se Vám do obchodu?
Já jsem to vyřešila nahrazováním surovin v receptu za suroviny, které jsem doma našla a i tak stál výsledek za to.
V podstatě na tiramisu, které má několik podob a verzí, se nedá nikdy nic zkazit.

Připravíme si (na formu ⌀ 18 cm):
  • 100 g cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 400 g valašské kyšky (zakysané smetany)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 balíček smetafixu
  • 3 lžíce vanilkového pudingu
  • 1 balení cukrářských piškotů
  • 1 velký hrnek pressa (instantní kávy)
  • kakao na ozdobení

Postup:
Do jedné mísy dáme zakysanou smetanu, tvaroh a cukr a vyšleháme to, aby se nám suroviny spojily. 
Do druhé mísy nalijeme smetanu a postupně do ní metličkou zašleháváme smetafix a vanilkový puding. Celou tuto směs vlijeme do první mísy a šleháme do té doby, než uvidíme, že se nám směs změnila do tužší konzistence. Poté ji dáme na 20 minut do lednice vychladit.
Uděláme do velkého hrnku presso. Pokud někdo nemá klasický kávovar, tak si do hrnku dá asi 8 kávových lžiček instantní kávy a zalije vroucí vodou.


Připravíme si formu, kam budeme tiramisu postupně vrstvit. Piškoty namáčíme do hrnku s kávou a skládáme první vrstvu. Na ní přijde vrstva krému, kterou rovnoměrně rozetřeme stěrkou. A takto pokračujeme až bude forma naplněná. Na vrch přijde krém, který můžete ozdobit zbylými piškoty. Potom už jsem jen do sítka dala trochu kakaa a vrchní vrstvu posypala.
Tiramisu máme hotové a dáme ho vychladit minimálně na 5 hodin do lednice, i když nejlepší je to přes noc. A potom už jen dezert nakrájíme a servírujeme.
S láskou 
  Linda 

Žádné komentáře:

Okomentovat